Akira

アキラ
akira 1251 poster

De data aceasta am revenit cu un clasic ce se presupune că a schimbat, într-un fel sau altul, industria „anime-ului” la nivel de grafică și efecte vizuale. O creație ce tinde către o audiență mai matură, și asta datorită dialogului și a anumitor evenimente ce au avut loc în trecut. Filmul reprezintă mai mult un rezumat, adaptat după manga cu același nume, regizat de însăși creatorul ei, Katsuhiro Otomo. Acțiunea din film se petrece în anul 2019, la aprox. 30 de ani după ce Al Treilea Război Mondial a început. În urma acestui eveniment, orașul Tokyo a suferit pierderi enorme, devenind astfel Neo Tokyo (Noul Tokyo), provocând un colaps în ramura politică și derivatele acesteia. Controlat de Guvern și aflându-se acum sub un regim corupt, rebeliunea nu ezită în a-și face vocea auzită. O formă de energie cunoscută sub numele de „Akira”, este considerată calea către eliberare și sfârșitul acestui joc politic, deși există tabere ce o compătimesc. Este posibil ca Akira să fi fost cauza începerii războiului? Acest lucru rămâne de aflat.
O animație la fel de detaliată și cu o estetică superbă, ce nu ezită în a-mi demonstra că anii ’80 au dat startul și au îndrăznit să aducă pe micile și marile ecrane ceva atât de inovativ. Faptul că am reușit să traduc acest film reprezintă foarte mult pentru mine.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 1,50 out of 5)
Încarc...

2h 4m 1988 936 views

Background
  • VidozaSubtitrat in Romana - Full HD

* Pentru o mai buna vizionare apasati butonul pauza si lasati 5 minute . * Daca animeul se blocheaza sau se termina brusc click Refresh si apoi reluati filmul de unde a ramas * Anime-ulcautat nu functioneaza? Nu-i nimic, lasa un comentariu si sigur se va rezolva! Multumim! * In cazul in care anime-urile se intrerupe, va rog sa dati refresh la pagina si apoi sa reluati anime-ul din minutul la care s-a intrerupt. Stergeti CACHE-ul din browser cu Shift + refresh!!!!

Comments 0